A.I.G.

AMERICAN INTERNATIONAL GROUP

 

Az A.I.G. egy amerikai bíztosító társaság, amelynek a székhelye a New-York-i EMPIRE STATE BUILDING épületében van. Az épületben a bíztosító társaság csak egy pár emeletet foglal el, a többi részét pedig bérbe adja több mint 24000 cégnek.Ez az épület a társaság legnagyobb befektetése.

A 80 éves régiséggel működő társaság, 1919-ben alakult meg Kínában és most már a világ  130 országában jelen van.1999 végéig az A.I.G. aktívák értékei elérték a 256 milliárd amerikai dollárt.A társaság részvényei felértékelve vannak a Tokio, Párizs és New-York-i tőzsdén.A legjobb minősítést vagyis a “AAA” a világ legfontosabb pénzűgyi felértékelő ügynökségeitől kapta a Standard&Poor és a Moodys.

Az A.I.G.mai napig romániában több mint 125 millió amerikai dollárt fektetett be, ezenkívül részvényes a Mobil Rom,az Astral (kábeltelevíziós társaság) és a Târgovişte-i Luxten-nél (vílágító testek).

 

 Az A.I.G. Life –nak  három programja van:Life +, Capital, Junior.

A Life + programcsomag a következőket tartalmazza:

 

1)                     Munkaképtelenség (betegi vagy baleseti)

      Ha ez a bizonyos munkaképtelenség tovább tart mint 6 hónap akkor a biztosító társaság vagy többet is, ebbenaz esetben a biztosító társaság folytatja a programot és átvállalja az évi összegek kifizetését mindaddig amíg újra munkaképessé válik az illető. Ez a munkaképtelenség tarthat 2,3,5 évet is a végén a munkaképtelenné vált illető megkapja a teljes összeget (bíztosított összeg + körülbelőli nyereség)

2)                               Rokkantság baleset során

                                      Az emberi test minden része %-ban van kifejezve.Pl. a látás vagy hallás elveszítése 100%-os rokkantságot jelent. A hüvelykujj elveszítése vagy bénulása 5%-ot jelent ami egy 5 millios szerződés után egy 10 millios összeget jelent.Vagyis:

2 x bíztosított összeg x 5%

100000000 x 2 x 5% = 10000000

Ebben az esetben az illető megkapja a gyorssegélyt azaz a 10000000 lejt, anélkül, hogy befolyásolná a biztosított összeget vagy a nyereséget.

 

Következő oldal