SZÉKELYUDVARHELYI NŐI  KÉZILABDA 1991–2001 EREDMÉNYEI

 

Székelyudvarhely életében mindig elismert sportág volt a kézilabda. Emlékezzünk csak vissza Miklós Magdára, Magyari Mária, Soós Rozáliára, akik részvettek a montreali olimpián.

1991-ben Mihályfalvi Ernő vezetésével, újra elindult egy generáció 1980-1981-ben születettek, akik szintén szép eredményeket értek el.

1992-ben vettek részt először egy tornán, a Bethlen Kupán, ahol az első helyezést szerezték meg.

 

A Bethlen Kupa győztes csapata

 

1993-ban újból megnyerték a Bethlen Kupán, majd egy nemzetközi tornán vettek részt, Kunhegyesen(Magyarország) ahol a II-dik helyen végeztek.

1994.-ben sikerült elhozni Kunhegyesről az első helyezést. Ebben az évben kezdődött a junior III korosztály országos bajnoksága, sikeresen szerepeltek az elődöntőben, majd 1995 május 31és június 4 között rendezték meg az országos döntőt, ahol első helyen végeztek.

1994.-ben sikerült elhozni Kunhegyesről az első helyezést. Ebben az évben kezdődött a junior III korosztály országos bajnoksága, sikeresen szerepeltek az elődöntőben, majd 1995 május 31és június 4 között rendezték meg az országos döntőt, ahol első helyen végeztek.

 

Az 1995-ös aranyérmes csapat

 

1996 augusztusában Szekszárdon (Magyarország) vettek részt egy nemzetközi tornán, ahol több ország képviseltette magát, a lányok itt is az első helyezést kaptak, amit megismételtek 1997, 1998-ban is.

 

A szekszárdi győztes csapat

 

Ugyancsak abban az évben volt Székelyudvarhelyen a junior II korosztály országos bajnokság döntője, ahol az udvarhelyi lányok a második helyezést érték el, sajnos egy gólon múlott az aranyérem megszerzése.

 

Az 1996-os ezüstérmes csapat


1997. június 9-11 között szintén Székelyudvarhelyen rendezték meg a junior II és junior III korosztály országos bajnokság döntőjét. Ebben az évben a lányok kétséget nem hagytak afelől, hogy   ők a legjobbak és megnyerték a döntőt  úgy a kicsik mint a nagyok.

 

Az 1997-es junior II aranyérmes csapat

 

1997-ben megalakult a FAMOS B-osztályú női kézilabda csapata, ami azt jelentette, hogy a lányok, nemcsak juniorokként kell helytállniuk, hanem a felnőttek között is.

1998-ban sikerült megnyerni a B-osztályban a bajnokságot, ami azt jelentette, hogy felkerültek az A-osztályba. Ebben az évben a junior I korosztályban harmadik helyen végeztek.

1998-1999-ben az A-osztályban az ötödik helyen végeztek.

1999-2000-ben a harmadik hely.

2000-2001-ben ugyancsak a harmadik helyen végeztek.

 

A Famos női kézilabda csapata

 

Ezeket az eredményeket érték el a lányok, persze sok akadály, nehézség árán, mivel a város vezetősége nem a megfelelően állt a csapat mellé.

A szomorú vég, az hogy ma már ez a csapat nem létezik, ki tudja milyen okból. Most mikor a lányok elérték azt a kort, hogy a legtöbbet tudnának kihozni magukból, megszűnik a csapat.

Ezért sok embert lehetne hibáztatni, de senki nem vállalja a következményeket. Na persze ilyenkor fellépnek az eddigi ellenségek, akik tanácsokat osztogatnak és sajnálkoznak, de amikor tehettek volna valamit a csapatért, csak akadályokat, nehézségeket okoztak.

Befejezésül, köszönet Mihályfalvi Ernőnek, és a lányoknak a kitartó munkáért, a szép eredményekért, amit a városnak hoztak, és a támogatóknak, akik a csapat mellett álltak.