ÜDVÖZÖLLEK  HONLAPOMON

 

András Mária vagyok, 1973 július 21-én születtem Székelyudvarhelyen, ahol jelenleg is lakom. Az általános iskola befejezése után tanulmányaimat Csíkszeredában folytattam, ahol 1993-ban sikeresen leérettségiztem.

Jelenleg az Arménia KFT-n belül működő Horizont üzletben dolgozom mint kiszolgálónő.

Szeretek zenét hallgatni, filmet nézni, társaságba járni és ami a legfontosabb a 2 éves és 4 hónapos kislányom fejlődését  figyelni.

A kislányomat András Noéminek hívják, jelenleg a Napsugár (volt Balázs Pál) napköziotthonban figyelnek arra, hogy a közösségbe be tudjon illeszkedni.

 

 

 Ezért úgy döntöttem, hogy érdemes egy pár mondatban bemutatni ezt az intézményt, mert városunk egyik legrégibb és legnívósabb napköziotthona.

1945 nyarán a szülők aktív hozzáállásával, közadakozásból alakult meg ez az első napközis otthon, óvoda. Többszöri költözködés után kerül a mostani székhelyére-Bethlen Gábor utca 10 szám.

1949-től mint független, önálló intézmény működik, fenntartása állami költségvetésből alakul meg.

1980-tól a legtöbb csoportot befogadó óvodája lett városunknak.

Az 1990-es változások után lehetővé vált a tárgyi feltételek javulása. Változott a csoporttermek berendezése, funkcionális játéksarkak alakultak, bővült a játékkeszlet és végre megvalósult a gyermekközpontú családias hangulatú, játékos tanulás fejlesztése.

 

 

Jelenleg a kislányom a Margaretta csoportban jár, ahol egy új, alternatív nevelési program (Step by step) szerint tanítják a gyerekeket. Ez azt jelenti, hogy különböző játéksarkak vannak kialakítva, ahol a gyerekek tetszés szerint kiválaszthatják, hogy mivel és mit szeretnének játszani; léteznek például szituációs játékok, babasarok, mesesarok, főzőkonyha,  „szépítkezési szalon, rajz-sarok, gyúrmázó sarok és mások.

 

 

Ezen kívül a napköziotthon bíztosít a gyerekeknek:

·                   egészségügyi ellátást

·                   logopédiai foglalkozásokat

·                   pszichológiai tanácsadásokat

·                   termeszet, környezetvédelemre nevelést

·                   vidékünkre jellemző kézműves tevékenységek megismerését

·                   hitoktatást

Tehát már az óvodában elkezdődik az Életre való felkészülés, amely fontos szerepet játszik az ember személyiségének kialakulásában, mert a  jövő olyan lesz amilyenné neveljük a Ma ifjúságát. (Jakob Streit)

Hisz:” A NAGY DOLGOK JELENTŐSÉGE, HOGY A KICSIKNEK IS FONTOSAK.”

                                                                                                          (Horváth Imre)