Îți mulțumesc că ai ales pagina mea de Internet !

 

 Mă numesc Gál Ildikó m-am născut în anul 1980 pe 4 iunie în orașul Hunedoara. În 1990 împreună cu familia ne-am mutat în orașul Cristuru-Secuiesc din județul Harghita unde am absolvit Liceul Teoretic “Orbán Balázs”.  Mi-a plăcut foarte mult să învăț, obiectul meu preferat a fost literatura română. După terminarea liceului am început să lucrez ca vănzătoare.

Îmi place foarte mult să călătoresc de aceea vă voi scrie câteva lucruri despre locurile unde am fost și unde m-am simțit foarte bine.

Budapesta, capitala Ungariei este un oraș care îmi place foarte mult și unde mă întorc întotdeauna cu mare plăcere.

BUDAPESTA, numit㠓SINFONIA MAGHIARÔ este un oraș tridimensional. Intrarea în metropolă se face pe cele trei căi posibile pe care ni le oferă lumea noastă teidimensională. Când alegi varianta aeriană, vei ateriza pe Aeroportul Internațional Ferihegy. Varianta terestră poate să se termine în Nyugati Pályaudvar (Gara de Vest), o altă capodoperă arhitectonică a celebrului Eiffel sau Keleti Pályaudvar (Gara de Est), important monument arhitectural den centrul Pestei. A treia cale este cea mai veche, căci nimic nu e mai constant pe lumea asta decât curgerea apelor. Cei care nu suferă de rău de mare pot alege cursa fluvială dintre Viena și Budapesta.

Odată intrat în oraș, e foarte greu să ai un singur scop, un singur obiectiv de vizitat.

Pentru a vizita Budapesta, trebuie să faci câteva calcule care nu țin neapărat de buzunar, trebuie să ști că te așteaptă, iar asta înseamnă: două orașe într-unul, cu 237 de locuri cu valoare istorică, 223 de muzee și galerii de artă, 40 de teatre, 54 de cinematografe, 7 săli de concerte, 200 de locuri de agrement, 8 poduri peste Dunăre, cea mai veche linie de metrou care a trcut peste venerabila vârstă de 100 de ani, o întreagă rețea de peșteri cu peste 80 de izvoare minerale, medicinale și termale și multe altele.

Buda și Pesta sunt despărțite de cel mai mare fluviu european Dunărea.

Panorama pe care ți-o oferă orașul de pe cele două maluri și numeroasele monumente arhitectonice ca: CETETEA BUDEI cu BASTIONUL PESCARILOR, cheiul DUNĂRII cu cele 8 poduri- cel mai celebru fiind SZÉCHÉNYI LÁNCHID (Podul cu Lanțuri)-care se arcuiesc pe fluviu, Margitsziget (Insula Margit), CASA PARLAMENTULUI UNGARIEI , care are peste 600 încăperi neavând rival “politic”în toată Europa, Biserica Mátyás sunt câteva dintre splendorile care se întipăresc pe retinele vizitatorilor.

Buda este orașul vechi despre care se pot povesti cele mai multe lucruri legate de istorie iar Pesta este orașol comercial, unde, într-o plimbare pe Váci Utca, pe strada Petőfi Sándor sau în Piața Vörösmarty ești copleșit de cele mai rafinate centre comerciale.

Cea mai vizitată stațiune din apropierea Capitalei este Szentendre, un mic oraș foarte colorat, cu aer medieval, mici galerii de artă, locul la care visează orice om.

O curiozitate științifică pentru cei interesați: străzile sunt animate de mici expoziții, standuri de obiecte meșteșugite de artizani care așteaptă să fie remarcați, muzicieni “de pălărie”etc.

Pură coincidență, desigur, să afli că steagul capitalei Ungariei poartă aceleași culori (și în aceeași ordine) ca steagul României.

TOTUL ESTE MINUNAT TREBUIE SĂ VEZI ȘI O SĂ TE CONVINGI!!!!!!!!!!!!

 

 

 

Alte orașe vizitate de mine: Würzburg, Nümberg, Rothenburg

 

 

 

Daca vrei poți să-mi scri la: gal_ildiko@yahoo.com