Először is szeretnék bemutatkozni Hari Margit vagyok.

 

 Székelykeresztúron születtem 1967. szeptember 6-án. A tanulmányaimat Székelykeresztúron végeztem, az Orbán Balázs líceumba érettségiztem. Miután az iskolai tanulmányaimat befejeztem dolgozni kezdtem a székelykeresztúri Gyermekotthonba mint raktárosnő. 1991-ben férjhez mentem, rá 3 évre született egy kislányunk Nóra.

A gyermekotthon eredete:

Az intézmény a “Székelykeresztúri Állami Tanító-képezde” alapítási éve 1870. Ezt az épületet 1911-ben vették használatba. A két világháború között “Şcoala Normală de Învăţători” nevében működött. A II. világháború idején M. kir. Állami Líceum és Tanítóképző Intézet.” A rendszerváltástól 1955-ig Pedagógiai Iskola 1955-1994 között az intézmény gyermekotthonként működik. 1994-ben az Otthon felvette a Zeyk Domokos nevét.

 

A Zeyk Domokos Gyermekelhelyező Központhoz tartozik egy csodálatos 70-ven férő helyes villa amely a Sóskút-fürdőn található, ahol nyári táborozásokat szervezünk a keresztúri és a meghívott gyermekeknek. A szép környezet, a kirándulások, természetjárás, a versenyek emlékezetessé teszik vendégeink számára az itt töltött napokat.

A Sóskút-fürdő és szabadidő központ.

A várostól 1,5 km távolságra fekszik a Sós-árok völgyében, erdőktől övezve a tengerszint feletti 410 m. magasságban. Gyógyhatású vizét már az 1500-as években említik a kúrát köszvényben szenvedőknek javallják.  Az utóbbi években kevésbé kihasznált pedig még nem is olyan régen nyitva volt az év nagy részében a reumás betegek számára.

 

Az E-mail címem: hari_margit@yahoo.com