Üdvözöllek a Web oldalamon

 

Nevem Ciontos Gyöngyi, Székely-udvarhelyen születtem, 1971. Október. 9- én. Az általános iskola elvégzése után, két évet tanultam a „Tamási Áron” gimnáziumban, majd ezt követően, a „Bányai János” iskolában végeztem, textil szakon, 2000-be. Ezek után több különböző tanfolyamot is elvégeztem, mivel mindig vonzottak az újdonságok, változatosságok.

Jelenleg is Székely- Udvarhelyen, a Béke utcában lakom és van két gyerekem, 8 éves ikrek, egy fiú és egy lány. Mivel a férjemmel szeretnénk egy kiegyensúlyozott, biztonságos hátteret nyújtani számukra, ahhoz, hogy kellőképpen tanuljanak, ennek érdekében, amikor megkezdték az iskolát, én kimaradtam a munkahelyemről, hogy több időt tudjak rájuk fordítani. Tehát jelenleg gyerekneveléssel foglalkozom, és ezen kívül rengeteget olvasok, mivel nem nagyon szeretek tévézni.

Az olvasmányok keretén belül nagyon szeretem a magyar irodalmat, de a kedvenceim a székely nép életéről, hagyományairól, hiedelmeiről szóló leírások maradtak.

Mivel édesanyám Homoród Remetei születésű és gyerekkoromban a vakációk ideje alatt, sokat tartózkodtam Remetén, ezért úgy gondoltam, hogy az ott hallottak és látottak alapján megpróbálok bemutatni egy igazi székely falut, régmúlt szokásait, hagyományait.

Ha a témák közül bármelyik érdekel, kattints rá:

F    1. A FALU EREDETE

F    2. A FALU SZOKÁSAI

F    3. NÉPVISELET

E-mail: ciontos_gyongyi@yahoo.com