Tetra antét Visza a kezdö oldalra Térkép megjelenitése Visza a kezdö oldalra Email küldése az office@tetra.ro cimre Hivás Skype-on Hivás Yahoo Messenger-en

Személyreszabott Tanfolyamok:

CorelDRAW

CorelDRAW

A CorelDRAW vektoros rajzszerkesztő programok egyik legelterjedtebb, legkedveltebb változata. A gyors népszerűséghez minden bizonnyal hozzájárult, hogy nem pusztán egyetlen programról, hanem a profi és az amatőr grafikusoknak, rajzolgatóknak, illusztrátoroknak egyaránt használható alkalmazáscsomagról beszélhetünk a CoreIDRAW! kapcsán.

A vektorgrafikus szoftverek az ábrázolás során a képet alkotó alakzatokat matematikai egyenletekkel írják le, ebből adódik az az előny, hogy az ilyen képek korlátlan mértékben nagyíthatók és kisebb helyet foglalnak el, hátrányuk, hogy fényképek kezelésére nem alkalmasak (bár ma már léteznek hibrid rendszerek is).

A tanfolyam keretén belül a CorelDRAW rajzszerkesztőnek azokat az alapszolgáltatásait tanuljuk meg, amelyek ismerete feltétlenül szükséges a program működtetéséhez. Itt ismertetjük a rendszer erőforrásigényét, a program telepítését és eltávolítását, a használathoz szükséges parancsok közül az alapvetőket (a megjelenítés, a fájlkezelés és az egyszerű objektumok létrehozásának parancsait), valamint a segítő és oktató rendszer alkalmazását. A továbbiakban grafikának nevezzük a rajzszerkesztővel előállított, lemezen tárolt állományt. Ezek az állományok tartalmazhatnak bitképeket, grafikus szövegeket és "normál" szöveges bekezdéseket, alakzatokat, alakzatátmeneteket, hatásokat, szimbólumokat, kitöltéseket stb. A grafika formázása a "végtermék" megjelenésének alakítását jelenti (lapméretek és irányítottság, hasábok, igazítások, szegélyezés, karakterformák, a szöveg különféle kiemelése, hatások alkalmazása stb.). A programban különösen sok hatást alkalmazhatunk: perspektív kihúzást, átváltozást egyik alakzatból a másikba, kontúrt, azaz körvonal-kiemelést, tollvonás szimulációt, lencsét, vagyis a kijelölt objektumok részleges nagyítását. Ezeken túl alkalmazhatjuk szinte az összes, a raszter grafikus Corel PHOTO-PAINT szerkesztőben megismert bitképes hatásokat is.

A tanfolyam javasolt időtartalma 30 óra.

Corel PHOTO-PAINT

Photo-Paint

A Corel PHOTO-PAINT rasztergrafikus rajzoló program. A raszter grafikus kép pixelekből áll, és az állományok a kép minden egyes képpontjának színét és egyéb jellemzőit eltárolják. E tárolási és feldolgozási mód előnye, hogy minden egyes képpont külön szerkeszthető, így fényképek feldolgozására, retusálására kiválóan használható, hátránya viszont az, hogy ezek a képek sokkal nagyobb lemezterületet foglalnak és a számítógép memóriájának méretével szemben is igényesebbek, ugyanakkor az ilyen képek minőségromlás nélkül csak korlátozottan nagyíthatók.

A tanfolyam keretén belül megtanuljuk a program telepítését, indítását, felhasználói felületét, a használatával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, a képszerkesztés közben használható segédeszközöket és a többi eszköz használatát.

A tanfolyamot ajánljuk azoknak, akik kényelmesen, gyorsan, tetszetős formában szeretnék elkészíteni rajzaikat, képeiket hathatósan feljavítani, korrigálni.

A tanfolyam javasolt időtartalma 20 óra.