Kedves böngésző!

 

 

 

Ha már véletlenül vagy szándékosan megnyitottad ezen weboldalt, engedd meg – ha van időd rá-, hogy megismertesselek saját személyemmel s itteni témám tartalmával, megválasztásának körülményeivel.

 

            Nevem Máthé Csaba. 1979 szeptember 20-án születtem Székelyudvarhelyen. A nyolc elemit s az azt követő faipari szaklíceumot szülővárosomban végeztem. Utána a helyi 1-es (alsó) bútorgyárban végzettségemnek megfelelően kezdtem el dolgozni. A kötelező katonai szolgálat letöltése óta ugyanott keresem a mindennapit.

            Mivel anyai nagyszüleim elég korán elhaltak, így kiskoromban a tanulmányi szünidőt legtöbbször édesapám szülőfalujában, Homoródszentpéteren töltöttem. Már ekkoriban mély benyomást tett rám az ottani táj szépsége és a falubeliek szívélyessége, mely különben minden homoródmenti ember jellemzője. Sokszor végighallgatva nagyszüleim történeteit elődeimről s általában a faluról, eléggé korán megfogant bennem az elhatározás, hogy minél többet megtudjak minderről. A kötelező katonaság elvégzése után kezdtem el komolyabban foglalkozni a témával, s a helybeli lelkésznő bíztatására belevágtam a falu monográfiájának megírásába.  Munkámban óriási segítséget jelent az a számítógép, amit Brassóban lakó nagybátyám ajándékozott erre a célra.

Hogy minél jobban elsajátítsam a számítógép-kezelési ismereteket, beiratkoztam a Tetra Kft.-hez egy ilyen tanfolyamra. S ezúton a kötelező weboldal elkészítéséhez kiragadtam a készülőben levő könyv néhány fontosabb elemét, de távolról sem a teljesség igényével. Helyszűke miatt ugyanis erre nem nyílt módom.

            Ha e sorok esetleg felkeltették érdeklődését a faluval s a készülő könyvel kapcsolatosan, a következő témakörökben tallózhat kedvére:

 

 

 

 

 

 

 

 

 Utólagos észrevételeit vagy javaslatait megírhatja nekem,  ha rákattint a postaládára: